يک روان‌شناس و استاد دانشگاه در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، با بيان اين مطلب و با اشاره به افزايش پرخاشگري و نزاع‌هاي خياباني ميان شهروندان در فصل تابستان افزود: در تهران، در روزهاي گرم تابستان معمولا گرماي هوا با گرماي حاصل از سوختن بنزين اتومبيل‌ها و همچنين گرماي حاصل از کار کردن موتور وسايل نقليه تشديد مي‌شود و ابتدا بر جسم مردم و سپس بر روان و اعصاب آن‌ها اثر منفي مي‌گذارد، آستانه تحمل آن‌ها را پائين مي‌آورد و سپس باعث تحريک‌پذيري آنها مي‌شود.

دکتر «محمدرضا خداپرست» با شرح ويژگي‌هاي فيزيولوژيک بدن اضافه کرد: بدن انسان مانند يک ترازو است که يک کفه آن را استرس و کفه ديگر آن را مهارت‌هايي تشکيل مي‌‌دهد که مي‌‌توانيم براي مقابله با استرس از آن‌ها کمک بگيريم. حال اگر يک کفه ترازو سنگيني کند، مثلا ميزان استرس‌‌ها افزايش و بهره‌گيري از مهارت‌‌هاي مقابل کاهش يابد، در روان فرد اختلال ايجاد مي‌‌کند و موجب بروز مشکل خواهد شد. در عين حال، عصبانيت و خشم، خودخوري و کلافگي نيز از جمله پيامدهاي بعدي اين اختلالات است که بر ميزان آستانه تحمل افراد تاثير ويژه‌‌اي مي‌گذارد.

اين مدرس دانشگاه، ترافيک شهر تهران را عامل تاثيرگذاري بر اين پرخاشگري‌ها دانسته و افزود: متاسفانه ترافيک تهران يکي از عواملي است که خود در هر شرايطي تحريک‌کننده اعصاب و روان مردم است و چون مردم با مقوله حمل و نقل و ترافيک در طول روز به مقدار زياد سروکار دارند، وقتي گرما هم روي آن‌ها تاثير مي‌گذارد سريع‌تر عصباني مي‌شوند و کارشان به درگيري و اوقات تلخي مي‌کشد. گرما از جمله علت‌هاي بيروني و استرس‌‌زا است که موجب مي‌‌شود تعادل رواني افراد به هم بخورد و آستانه تحمل آنها کاهش يابد. البته گاهي علت‌‌هاي دروني به علت‌‌هاي بيروني اضافه مي‌‌شود.

اين روان‌شناس تصريح‌کرد: تحقيقات پژوهشگران روان‌شناسي در شهرستان‌هاي کوچک ، بدون ترافيک و استان‌هاي سردسير کشور نشان مي‌دهد که تعداد نزاع‌ها و درگيري‌هاي افراد در معابر عمومي بسيار پائين است اما در تهران ترکيب گرماي هوا باترافيک آسيب‌هاي زيادي بر مردم وارد مي‌کند.

/118

انتهای پیام/

کد خبر 139004126